Horeca nieuws Eindhoven: 2 sluitingen op het Stratumseind.

Einde van een tijdperk voor familiebedrijf op het Stratumseind

Een hele bekende huiskamer in het Eindhovense gaat haar deuren sluiten.
Ga afscheid nemen! Ga ze bedanken! Pak nog even je moment indeze iconische, muzikale huiskamer. Nu kan  het nog.

Eindhoven, 16 juli 2024 - Na bijna 50 jaar actief te zijn geweest op het Stratumseind, heeft de familie van Brakel besloten eind juli een punt te zetten achter hun avontuur in de horeca.

Het begon allemaal bij Café Aloys, gevolgd door Café Repelsteel. In 1994 nam de familie van Brakel Café Repelsteel en Café de Rits over van Jaap Könings en Kees van Amelsfoort. Door de jaren heen drukten zij, samen met hun zoon Lars, hun eigen stempel op deze zaken, die later bekend stonden als Café de Looier en de FoodGallery.

In het weekend van 27 juli wordt er nog één keer het glas geheven om dit afscheid te vieren. De familie van Brakel wil iedereen bedanken die hen door de jaren heen heeft gesteund: hun team, gasten en leveranciers.

Net als iedereen hebben zij vele mooie momenten beleefd, maar ook uitdagingen overwonnen. Nu is het moment aangebroken om afscheid te nemen van de horeca. Lucas van Brakel en Ellen van den Burg gaan het rustiger aan doen, terwijl Lars van Brakel en Natasja van Brakel-van Pouderoijen ervoor hebben gekozen een andere richting in te slaan.

Op 1 augustus zullen Café de Looier en De FoodGallery worden overgenomen door Patrick Schrik, een bekende ondernemer op het Stratumseind.